Yeni bir ‘göç’ hazırlığı mı var? Depremzedelerin avukatından dikkat çeken soru: ‘Hatay’da ihtiyaç fazlası konut yapılıyor, bu konutları kimlere yapıyorsunuz?’

Kahramanmaraş merkezli son depremler sonrasında Hatay’ın yeniden yapılanması hakkında tartışmalar devam ediyor. TOKİ ve Emlak Konut önderliğinde başlatılan projeler, kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor.

Depremzedelerin avukatı Ecevit Alkan, Hatay’da fazla konut yapıldığını iddia ederek, “30 bin, 40 bin, 50 bin konut yapılması insanları endişelendiriyor. Bu konutları kimlere vereceksiniz? Ben TOKİ’den konut aldığımda eski evim ne olacak?” şeklinde konuştu.

Depremin ardından Hatay’da rezerv alanlar ve afetle ilgili birçok hukuki konuda depremzedelerin avukatlığını yapan Ecevit Alkan, devletin fazla konut ürettiğini ve halkın bu konutlarla ne yapılacağı konusunda kaygılı olduğunu belirtti.

“Konutları Kimlere Yapıyorsunuz?”

Emlak Konut şehir merkezinde lüks konutlar yaparken, TOKİ çeper bölgelerde sosyal konut projeleri üretiyor.

Avukat Ecevit Alkan, TOKİ’nin Orhanlı ve Toygarlı gibi çeper mahallelerde yaklaşık 30 bin konut üretmek için ihaleye çıktığını ve Dikmece’de 10 bin 355 konut inşa ettiğini belirtti. Ayrıca, eski mahallelerin tamamında yeniden yapılaşma sürecinin başlatıldığını vurguladı.

“Samandağ’da 151 Afet Konutu Depremzedeler Dışındakilere Satıldı”

Ecevit Alkan, TOKİ’nin çeperde inşa ettiği konutların altyapısız olduğunu ve halkın endişelerini artırdığını belirtti. Samandağ’da afetzedelere ayrılan 424 konut içerisinden 151 konutun afetzedeler dışındakilere satıldığını ve bu durumun eleştiri konusu olduğunu aktardı.

“Afeti Nimete Çevirmeye Hakları Yok”

Ecevit Alkan, uluslararası yardım fonlarının TOKİ ve Emlak Konut’un konut satış aracına dönüştüğünü vurgulayarak, afet bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin ekonomik çıkarlarını gözettiklerini belirtti.

Ecevit Alkan, “Türkiye’de deprem bölgesi olan Hatay’da afetin ranta dönüştürüldüğünü iddia ederek, depremzedelerin sağlıklı konutlara kavuşma hakkının olduğunu” ifade etti.

Related Posts

Japonya’nın yapay zekaya vatandaşlık hamlesini İşin uzmanları değerlendirdi

Japonya, teknoloji dünyasında bir ilke imza atarak yapay zeka tabanlı bir sohbet botuna resmi vatandaşlık statüsü verdi. Microsoft’un desteğiyle geliştirilen ve LINE mesajlaşma platformunda faaliyet gösteren “Shibuya Mirai” adlı yapay zeka, Japonya …

Çin’den tarihi karar: 53 ülkeye sıfır gümrük vergisi uygulayacak

Çin, Afrika ülkelerinden ithal edilen tüm ürünlerdeki gümrük vergisini sıfırlayacak.

Gaziosmanpaşa’da başkanvekilliğine seçilen AKP’li Eray Karadeniz’in FETÖ’yü öven paylaşımları ortaya çıktı

Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin ‘tutuklanmasının’ ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde yapılan ‘seçimle’, belediye CHP’den AKP’ye geçti. 3 tur süren seçimde başkan vekilliği görevine AKP’nin adayı Eray Karadeniz seçildi. Karadeniz’in, geçmişte FETÖ’yü öven paylaşımları gündem oldu.

Gaziosmanpaşa’da seçimde kaybeden AKP, Bahçetepe’nin tutukluğu sonrası kazandı… Erdoğan tutuklandığında neler olmuştu?

1998 yılında hakkında verilen ceza nedeniyle görevden alınan dönemin Refah Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan’ın yerine, meclis çoğunluğuna sahip olmayan Refah Partisi’nden Gürtuna başkan seçilmişti. Bugünse Gaziosmanpaşa’da aynı dayanışma gösterilmedi.

Teknedeki Türk maganda eşini aldatırken yakalanmış

Yunan adası Mikonos’ta eşi Duygu Seven’i darp etmesinin ardından Yunan Sahil Güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan iş insanı Gökhan Seven hakkında iki yıl hapis cezası verildi. Seven’in şiddet gören eşi Duygu Seven, o gece yaşananları ilk kez anlatırken, ikili arasında yaşanan olayların aldatma skandalıyla başladığı öğrenildi.

Çevreyi kurtarmaya para yetişmiyor

Birçok yerde çevre katliamlarına karşı davalar sürüyor. Ancak sadece bilirkişi keşfi için 140 bin lira gerekiyor. İcra riskiyle karşı karşıya kalan dernekler çözüm arıyor.