TAIS Shipyards’dan Türk Deniz Kuvvetlerine Stratejik Destek

TAIS Shipyards: Türk Deniz Kuvvetlerinin Modernizasyonuna Stratejik Katkılar Sunuyor

Türk savunma sanayisinin denizcilikteki güçlü temsilcisi TAIS Shipyards, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyon sürecine önemli katkılar sağlayarak savaş gemisi ihracatında öncü bir rol üstleniyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) “IDEF 2025’e doğru” dosyasının 30. bölümünde, 22-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli Türk savunma sanayisi ürünlerine odaklanıldı. Bu dosyada, TAIS Shipyards’ın denizcilik faaliyetlerine yönelik çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı.

2017 yılında ANADOLU, SEDEF ve SEFİNE tersaneleri işbirliğiyle kurulan TAIS Shipyards, askeri gemi inşası konusunda ulusal sınırların ötesine geçme hedefiyle yola çıktı. Yerli ve milli üretim anlayışıyla hareket eden TAIS, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonuna önemli stratejik katkılar sunan önemli projelere imza attı.

TAIS tersaneleri, TCG Anadolu (SEDEF Tersanesi) gibi Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, TCG Derya (SEFİNE Tersanesi) gibi milli tasarıma sahip en büyük ikmal gemisi ve TCG Bayraktar, TCG Sancaktar gibi amfibi çıkarma gemileri ile TCB 1101 gibi silahlı insansız deniz aracı gibi birçok önemli gemiyi başarıyla tamamladı. Bu platformlara ASELSAN, HAVELSAN, Roketsan gibi Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi firmalarının ürünleri entegre edilerek milli mühendislik gücü yansıtıldı.

TAIS tarafından üretilmekte olan 21 askeri geminin inşası devam ediyor. İ sınıfı fırkateynler, LCT’ler, SG’ler ve hücumbotlar gibi farklı tiplerdeki gemiler, Türkiye’nin denizcilik kabiliyetlerini ileri taşıyacak şekilde üretiliyor. TAIS’in bu üretim kapasitesi, hem bugünü hem de geleceği şekillendiriyor.

TAIS, sadece yerli projelere odaklanmakla kalmayıp, Türk savunma sanayisine denizcilik alanında liderlik ederek savaş gemisi ihracatında da öncü bir rol oynuyor. Katar ve Endonezya gibi ülkeler için gerçekleştirilen projeler, Türkiye’nin küresel savunma sanayisi arenasındaki etkinliğini artırıyor.

IDEF 2025 Fuarı’nda TAIS Shipyards, geliştirdiği modern ve milli askeri deniz platformlarını uluslararası ziyaretçilerle buluşturacak ve yeni işbirlikleri için fırsatlar yaratacak. Yüksek teknoloji, yerli üretim gücü ve küresel vizyonuyla TAIS, Türkiye’nin stratejik bir markası olarak denizcilik alanındaki çalışmalarını sürdürecek.

Related Posts

Memur ve memur emeklisini sorusu yanıtını buldu: Enflasyon farkı hesaplara ne zaman yatacak?

2025 Temmuz ayında açıklanan emekli maaş zammı, milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyordu. Temmuz-Aralık dönemi için yapılan yüzde 16,67’lik maaş artışı, en düşük emekli maaşını 16 bin 881 TL’ye çıkarıldı. Ancak farkların ne zaman ödeneceği henüz netleşmedi. Peki farklar ne zaman yatacak?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında Külliye’de bir araya geldi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında Külliye’de bir araya geldi

Makine ihracatı yılın ilk yarısında yükseldi

Türkiye’nin makine ihracatı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 artarak 13,7 milyar dolara yükseldi.

CHP Milletvekili Gürer: Fabrikalar icrada, şirketler konkordatoda

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki ekonomik sorunlar nedeniyle kapanan iş yeri sayılarına dikkat çekti. Gürer, “Ekonomik sorunların artması yanında üretim tesisleri birer birer icradan satılıyorsa, bu artık yaşanan sorunların dar boğazın acı bir yansımasıdır. 2025 yılının ilk 6 ayında toplam 2776 firma konkordato talebinde bulundu. ” dedi.

İstanbul Havalimanı’ndan Tarihi Rekor

İstanbul Havalimanı, 18 Temmuz’da 1695 uçuşla günlük en yüksek hava trafiği rekorunu kırdı.

Tek pistte yolcu ve uçuş rekoru kırıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan 06R-24L numaralı 2’nci pistinin elektrik altyapı çalışmaları nedeniyle 27 Temmuz’a kadar kapalı olacağı açıklanmıştı. Havalimanında yoğun uçuş ve yolcu sayısına rağmen tek pist üzerinden operasyon titizlikle devam …