‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

Türkiye, Avrupa’nın En Düşük Asgari Ücret Veren Ülkelerinden Biri Haline Geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Eurostat’ın asgari ücret verilerini inceledi. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücret veren ülkeler arasına girdiğine dikkat çekti. Eurostat verilerine göre, Türkiye’deki brüt asgari ücret 19 Mart operasyonu sonrasında 708 Euro iken, 592 Euro’ya düşerek yüzde 16 oranında azaldı.

Avrupa genelinde en yüksek brüt asgari ücreti alan ülke Lüksemburg oldu ve 2.638 Euro ile listenin başında yer aldı. Türkiye ise 708 Euro ile sondan altıncı sırada bulunuyor. 2024 yılının ilk altı ayı verilerine bakıldığında ise Türkiye, 613 Euro asgari ücret ile sondan beşinci sırada yer almıştı. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin güncel kurlarla Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü sırada yer aldığına işaret etti.

Asıl Zarar Asgari Ücretliye!

Güncel kur ile Türkiye’nin asgari ücretinin 592 Euro olduğunu ve bu durumun Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından Avrupa’da üçüncü en düşük seviyede olduğunu belirten Bakırlıoğlu, ülkenin 2024 yılında sondan beşinci sıradan sondan üçüncü sıraya gerilediğini vurguladı. Bakırlıoğlu, döviz kurlarındaki oynaklığın Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini ve iktidarın yaklaşık 50.4 milyar dolarlık döviz rezervi sattığını ifade etti.

Enflasyonun arttığı bir ortamda, ücretlerin azaldığına dikkat çeken Bakırlıoğlu, net asgari ücretin alım gücünün korunabilmesi için zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ülkenin gerçek gündeminden kaçılamayacağını ve asgari ücretlinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, halkın açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Related Posts

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir