Kreşendo, UNESCO destekli “Müzikte Eşitlik: Türkiye’de Müzisyenin Durumu” raporunu yayınladı

T24 Kültür Sanat: Müzikte Eşitlik Raporu Lansmanı Salon İKSV’de Gerçekleştirildi

21 Mayıs Çarşamba günü, “Müzikte Eşitlik: Türkiye’de Müzisyenin Durumu” başlıklı raporun lansmanı, bir etkinlikle Salon İKSV’de yapıldı. VibeLab Kurucu Ortağı ve aynı zamanda 2012-2018 yılları arasında Amsterdam’ın ilk “Gece Belediye Başkanı” olarak görev yapmış olan Mirik Milan Gelders, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak gece hayatı, müzik ve kültürel altyapının kapsayıcı ve sürdürülebilir şehirler için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Gece Belediye Başkanlığı’nın geniş kapsamını açıklayan Mirik Milan, “Gece belediye başkanlığı yalnızca eğlenceyle sınırlı değil; ulaşım, turizm, güvenlik ve mekân üretimi gibi pek çok alanı kapsıyor. Aynı zamanda çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi toplumsal değerleri de merkezine alıyor” şeklinde konuştu. Etkinlik, Hazal Sipahi’nin sunumuyla gerçekleşti ve katılımcıların da içinde bulunduğu interaktif oyunlarla renklendi. Artemis Günebakanlı ve Beril Sarıaltun’un yürüttüğü “Müzikte Eşitlik Raporu Sohbeti” oturumunda, katılımcılar raporun önemli konularını keşfetme fırsatı buldu. Ayrıca, 22-23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan “Kariyer Kampı” programı ve Converse ile ortaklaşa oluşturulacak “Müzikte Eşitlik Fonu” da duyuruldu.

Artemis Günebakanlı ve Beril Sarıaltun: Kreşendo’nun İlk Araştırma Temelli Yayını

Kreşendo’nun ilk araştırma temelli yayını olan “Müzikte Eşitlik: Türkiye’de Müzisyenin Durumu” raporu, Türkiye’deki müzisyenlerin çalışma koşullarını, üretim süreçlerini ve görünürlük sorunlarını inceleyerek sektördeki sosyo-ekonomik, toplumsal cinsiyet ve kültürel eşitsizlikleri analiz ediyor. Kreşendo Kurucu Direktörü Beril Sarıaltun, raporu tanıtırken “Bu raporu müziğiyle kendi hikayesinin peşinde ısrarla giden tüm müzisyenlere; birlikte söylemenin yollarını arayanlara ve artık aramızda olmasalar da sesiyle kalbimizde yaşayanlara ithaf ediyoruz” dedi. UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu desteğiyle yürütülen araştırma, Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’de saha çalışmaları yaptı, 48 kişiyle derinlemesine görüşme gerçekleştirdi ve 371 kişinin katıldığı çevrimiçi anketin yanı sıra 107 sektör temsilcisinin katıldığı yuvarlak masa toplantıları düzenledi. Canlı ve kayıtlı müzik ekosistemlerine dair kapsamlı veriler içeren rapor, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir müzik politikası için somut öneriler sunmaktadır.

Türkiye’de müzik endüstrisinde yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri olan bu rapora ulaşmak için

“Müzikte Eşitlik” Projesi: UNESCO IFCD Fonu İçin Seçilen İlk Müzik Kurumu

UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu kapsamında 69 ülkeden yapılan 530 başvuru arasından sadece 12 projeden biri seçilen “Müzikte Eşitlik” projesi, Kreşendo’yu Türkiye’den bu fonu almaya hak kazanan ikinci kültür kurumu ve ilk müzik kurumu yapmıştır.

Related Posts

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınav tarihi belli oldu

Sözlü sınavlar 23 Haziran’da, 5 ilde yapılacak

Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, Mayıs ayının ilk haftası erişime açılırken adaylar ise mülakat tarihi ve yerlerini araştırıyor. Peki, Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

MARDİN BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 || Mardin Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ne zaman? Diyanet yayınladı: 2025 Mardin bayram namazı vakti!

Mardin Kurban Bayramı namazı saati ve vakti belli oldu. Mardin bayram namazı saati, 2025 Kurban Bayramı sabahı il genelindeki cami ve mescitlerde eda edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı da il il bütün Kurban Bayramı namazı vakitlerini yayınladı. Bayramın ilk günü bu sene 6 Haziran 2025 Cuma gününe denk geliyor. Bayram hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar da camilere giderek saf tutacaklar. Diğer illerde olduğu gibi Mardin’de de bayram namazı saatleri birkaç dakika farklılık gösterecek. Peki Mardin Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak? İşte, Diyanet Mardin Kurban Bayramı namazı saati…

Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları açıklandı mı? MEB il dışı atama iptal edilebilir mi? İsteğe bağlı iller arası yer değiştirme sonucu nasıl sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı takvimle iller arası tayin sonuçları için tarih vermişti. Peki, öğretmenlerin il dışı atama sonuçları açıklandı mı? MEB il dışı atama iptal edilebilir mi? İsteğe bağlı iller arası yer değiştirme sonucu nasıl sorgulanır?

Arefe günü oruç tutulur mu, oruca nasıl niyet edilir? Kurban Bayramı arefe günü oruç tutmak farz mı, sünnet mi? Diyanet açıkladı! İşte arefe günü oruç tutmanın fazileti ve sevabı!

Arefe günü oruç tutmanın sevabı ve fazileti, Kurban Bayramı öncesi ibadetlerini yerine getirecek olan Müslümanların yoğunlaştığı konulardan oldu. Zilhicce ayının 9. günü olan Kurban Bayramı arefe gününü ibadetle değerlendirmek isteyenler, arefe günü oruç tutulur mu, farz mı, sünnet mi? sorusuna yanıt arıyor. Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur. Peki, Kurban Bayramı arefe günü oruca nasıl niyet edilir? Kurban Bayramı arefe günü oruç tutulur mu? İşte, arefe günü oruç tutmanın fazileti ve sevabı hakkında bilgiler.