60 gün süre verildi… Bakanlık duyurdu: Lokanta ve kafelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Satış Yerlerinde Karekod Uygulamasını Zorunlu Hale Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu karar, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, gıda işletmelerinin “gıda işletmesi karekodu” tüketicilerin görebileceği yerde bulundurması zorunlu hale geldi. Bakanlık, uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyerek resmi internet sitesinde duyuracak ve işletmeler için uyum süresi 60 gün olacak.

Bu uygulamanın temel amacı ise gıda güvenirliğini artırmak ve tüketicilerin daha güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi.

Bakanlık: “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Güvenilir Gıdaya Ulaşımı Destekliyor”

Geçen sene bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.” denilmişti.

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekodu edinmek için https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Memur ve memur emeklisini sorusu yanıtını buldu: Enflasyon farkı hesaplara ne zaman yatacak?

2025 Temmuz ayında açıklanan emekli maaş zammı, milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyordu. Temmuz-Aralık dönemi için yapılan yüzde 16,67’lik maaş artışı, en düşük emekli maaşını 16 bin 881 TL’ye çıkarıldı. Ancak farkların ne zaman ödeneceği henüz netleşmedi. Peki farklar ne zaman yatacak?

TAIS Shipyards’dan Türk Deniz Kuvvetlerine Stratejik Destek

TAIS Shipyards, Türkiye’nin denizcilik gücünü artırarak savaş gemisi ihracatında öncülük ediyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında Külliye’de bir araya geldi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında Külliye’de bir araya geldi

Makine ihracatı yılın ilk yarısında yükseldi

Türkiye’nin makine ihracatı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 artarak 13,7 milyar dolara yükseldi.

CHP Milletvekili Gürer: Fabrikalar icrada, şirketler konkordatoda

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki ekonomik sorunlar nedeniyle kapanan iş yeri sayılarına dikkat çekti. Gürer, “Ekonomik sorunların artması yanında üretim tesisleri birer birer icradan satılıyorsa, bu artık yaşanan sorunların dar boğazın acı bir yansımasıdır. 2025 yılının ilk 6 ayında toplam 2776 firma konkordato talebinde bulundu. ” dedi.

İstanbul Havalimanı’ndan Tarihi Rekor

İstanbul Havalimanı, 18 Temmuz’da 1695 uçuşla günlük en yüksek hava trafiği rekorunu kırdı.